Köp- och leveransvillkor
 

Leveransvillkor

Vi levererar hem till alla er som bor i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna*

*utom nordligaste delarna, gräns norr om Malungsfors/Älvdalen, Norra Uppland och Norra Västmanland. Se listan med postnummer vi levererar till här

Vi förbehåller oss rätten att ändra till korrekt leveransmetod om fel väljs, observera att även fraktkostnaden kan ändras i dessa fall.

Leveransdagen kan variera beroende på körrutt och antal beställningar. Beställningar inkomna senare än 18.00 dagen före första leveransdag kan ej levereras kommande dag.

Order inkomna med leveransadress utanför dessa områden kan vi ej leverera.

Är du osäker om vi levererar till er, du kanske bor i närheten av de län vi levererar till, så kontakta oss.

Vi kör ut med vår alldeles egna turbil dessa dagar:

 

Jämna veckor  Veckodag       Område                                                                     

                           Tisdagar eller Onsdagar    -    Gästrikland                                                  

                           Tisdagar eller Onsdagar   -   Hälsingland

                           Torsdag     -    Norra Uppland (Uppsala Län)                                    

                                          

  Ojämna veckor  Veckodag       Område                                                                     

                            Tisdagar    -   Norra västmanland                                                  

                            Onsdagar eller Torsdagar  -   Norra Dalarna     

                            Onsdagar eller Torsdagar      -   Södra Dalarna       

 

 

  De flesta och mest omsatta varorna har vi i vår lagerbutik i Sandviken, och dessa levererar vi så snart vi kan men en del varor har vi som  "Beställningsvara, utökad leveranstid" och har du en sådan vara med i din beställning så väntar vi med hela din beställning till vi har allt hemma.

 

Vid expressfrakt skickar vi beställningar med Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket. 

 

Ångerrätt/Reklamation*

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Betalningsalternativ

All fakturering, med valt alternativ, eller direktbetalning sker via SVEA Ekonomi.

För villkor, vänligen se svea.com

 

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen