Diamond V 3kg

347 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid.
.
Beställningsvara, utökad leveranstid.
Produktbeskrivning:

Jästkulturen Diamond V är ett effektivt fodertillskott för din häst som ökar fodrets smältbarhet och optimerar proteineffektiviteten. Diamond V har en positiv effekt på tillväxt och kondition hos både föl och fullvuxna hästar.

Hur fungerar Diamond V?
Huvuddelen av fodret smälts med hjälp av enzymer i magen och tunntarmen. En del av det svårsmälta fodret bryts dock inte ner utan förs vidare till blind- och tjocktarmen, där det istället bryts ner av bakterier och andra mikroorganismer.
Diamond V fermenterad jästkultur har största effekten i blind- och tunntarmen, eftersom det innehåller viktiga näringsämnen som mikroorganismerna behöver. En frisk mikroflora bryter ner mer foder och frigör fler näringsämnen till hästen, vilket resulterar i att hästen tar upp fler näringsämnen från fodergivan – näringsämnen som används till tillväxt och reproduktion. Diamond V upprättar inte någon ny jästkultur i mag-/tarmsystemet, utan stärker hästens egen mikroflora till fördel för hästens näringsupptag.

Hästar får bättre kondition!
Hästar som har stor förmåga att transportera syre i blodomloppet kan normalt prestera mer. En häst med hög syrepotential kan förse muskelcellerna med precis den mängd syre som musklerna behöver i situationer med hård belastning, till exempel i tävlingssammanhang. Mjölksyrahalten i blodomloppet används som indikator på hästens kondition. Om mjölksyrahalten i hästens blod är låg efter hård belastning är det ett tecken på att blodet har bra förmåga att transportera syre till muskelcellerna, dvs. hästen är i god kondition.

Exempelstudie!
Hästar var under belastning i 35 minuter, följt av 20 minuters paus. I samma försök mätte man hästens puls under belastning. Det visade sig, att hästar som blev fodrade med Diamond V hade en signifikant lägre puls i jämförelse med de hästar som inte hade fått det. Blodets hemoglobin transporterar syre runt i blodbanorna. Hästar fodrade med Diamond V hade högre innehåll av hemoglobin i blodet och hade därför inte behov av en hög puls. Diamond V ökar hästens kondition och ger hästen en ökad energiomsättning, bättre syreupptagningsförmåga och högre prestationsnivå.

Forskning och försöksverksamhet är grunden!
Diamond V har utvecklats och testats under mer än 50 år. Internationella försök som utförts huvudsakligen i USA visar att produkten skapar mervärde i form av ökad tillväxt, förbättrad smältbarhet av fodret och därmed bättre prestationsförmåga.

Diamond V är annorlunda!
Den skiljer sig från andra jästbaserade produkter genom att vara en helt fermenterad jästkultur, vilket betyder att det aktiva ämnet inte är jäst, utan de näringsämnen och fermenteringsprodukter som genereras i jäsningsprocessen.

PRODUKTBESKRIVNING
Fermenterad jästkultur för häst.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
För förbättrad matsmältning samt ökad tillväxt och kondition.

SAMMANSÄTTNING
Jäst (Saccharomyces cerevisae) odlad och fermenterad på substrat av vegetabiliskt ursprung.

DOSERING
Unghästar: 25 – 35 g/dag
Fullvuxna hästar: 40 – 60 g/dag
1 dosmått = 20 g
Blandas väl i fodret.Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen