Pavo SpeediBeet 15kg

489 kr
Finns i lager
beställningsvara, utökad leveranstid
.
beställningsvara, utökad leveranstid
Produktbeskrivning:

Pavo SpeediBeet är ett grovfoder av hög kvalitet som bidrar till en hälsosam matsmältning. Det är tillverkat av avsockrade flingor från sockerbetsmassa och innehåller ingen tillsats, vilket betyder att ingen melass ingår. Flingorna genomgår en patenterad tillagningsprocess, vilket ger en produkt som sväller snabbt - 10 minuter- i både kallt och varmt vatten. Praktiskt, enkelt och hälsosamt för alla hästar.

Pavo SpeediBeet innehåller ingen stärkelse och innehåller endast 5% socker. Detta betyder att det är ett idealiskt foder för hästar som har lätt för att få fång. Vi är stolta över att ha fått uppskattning från "The Laminitis Trust".

Pavo SpeediBeet innehåller en stor mängd pectin, vilken är en lättlöslig fiber som till och med är lättare att ta upp av kroppen än fibrerna i grovfodret. Detta är orsaken till varför denna betmassa är en fantastisk källa av långsamt frigörande energi, perfekt anpassad för tävlingshästar. Pectin har en prebiotic effekt som betyder att fibrerna stödjer tillväxten av goda bakterier i tarmen, vilket är av största vikt för en välfungerande tarmfunktion.

SpeediBeet kategoriseras som grovfoder och innehåller inga tillsatta vitaminer eller mineraler. Om du bara fodrar med Pavo SpeediBeet tillsammans med ditt övriga grovfoder, så rekommenderar vi att du lägger till tex. Pavo SummerFit bricketter för att få tillräcklligt med vitaminer och mineraler.

OBSERVERA - VIKTIGT! : Pavo SpeediBeet kan bara fodras i svälld form . Försäkra dig om att förvara fodret på säker plats så att inga, av misstag lösspringande hästar kan komma åt det.

Viktiga egenskaper

Hälsosam grovfoder fiber med prebiotiska effekter
Bidrar till god funktion av matsmältningssystemet
Mycket lågt socker innehåll, ingen melass

Användning

Fritidshästar: som en hälsosam källa till fibrer
Äldre hästar: som grovfoder
Långdistanshästar: energi och vatten under träning/tävling
Sporthästar: förebygga vätskebrist
Sockerkänsliga/fångbenägnahästar: grovfoder med låg sockerhalt
Som en smaklig giva: hästarna älskar det
Hästar som lätt går upp i vikt


Många människor gör fel när de blandar till en måltid av Pavo SpeediBeet. Vi råder er att blanda till SpeediBeet med proportionerna 1 : 5, eller med andra ord 1 kg SpeediBeet till 5 liter vatten. Tyvärr, i praktiken, så tror många att det går att ta 1 mått Pavo SpeediBeet och blanda med 5 mått vatten. Om du gör detta, då får du en väldigt blöt blandning (vattnet lägger sig ovanpå).


Varför blir det så?

1 mått SpeediBeet = 760 gram
1 mått vatten = 1,5 liter

Om du blandar ett mått SpeediBeet (760 gram) med 5 mått vatten (7,5 liter vatten) blir proportionerna nästan 1 to 10.

Du ska låta1 mått SpeediBeet svälla i 5*760 gram = 3,8 liter vatten, vilket motsvarar ungefär 3 mått vatten.

I Praktiken gör du så här:

1 mått SpeediBeet blandar du med 3 mått vatten
½ mått SpeediBeet blandar du med 1,5 mått vatten
1 kopp SpeediBeet blandar du med 3 koppar vattenMedelbetyg 5/5 baserat på 2 st röster.
Bra expanderingsförmåga, för att det behövs så lite av torrvaran för att bli så mycket färdigt:-)
Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen