Pavo Podo Junior 15Kg

509 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid.
.
Beställningsvara, utökad leveranstid.
Produktbeskrivning:

EN MÜSLI FÖR FÖL OCH UNGA HÄSTAR UPP TILL 3 ÅRS ÅLDER.

✓Innehåller det välbeprövade Podo®-konceptet
✓Stöttar en sund ben utveckling

Tillsammans med rörelse och genetik är utfodring en av de faktorer som påverkar de ledproblem vi alla vill förebygga: OC och OCD (lösa benbitar). En jämn tillväxt i kombination med en välbalanserad mineraltillgång är av avgörande betydelse för uppkomsten av OC och OCD. Med Pavo Podo®Junior müsli stöttas utvecklingen av friska ben optimalt vilket är avgörande för en hästs hälsa och framtida prestation.

Under det första levnadsåret växer fölet oerhört snabbt. Tillväxt är positivt, så länge det sker i en stadig och jämn takt. När en ung häst växer för fort och tillväxten är oregelbunden, finns det en ökad risk för störning i ben utvecklingsprocessen. Det gör att risken för att utveckla ledproblem ökar.

Energi och protein är avgörande för en sund tillväxt. Pavo Podo®Junior förser hästen med energi från en blandning av fetter, fibrer och puffat spannmål. Energin från dessa frigörs långsamt vilket innebär att en låg mängd energi blir konstant tillgänglig. Dessutom förser Pavo Podo®Junior hästen med tillräckligt med proteiner som också möjliggör en hälsosam muskelutveckling.

Pavo forskar mycket kring det ideala fodret för avelsvärden och utifrån forskningen utvecklades Pavo Podo-konceptet. Podo-konceptet är ett unikt mineral komplex som vetenskapligt bevisat minskar sannolikheten för att utveckla OC(D) hos unga hästar upp till med 50 %. Pavo Podo®Junior innehåller det unika och välbeprövade Podo®- konceptet och stöttar därför en sund ben utveckling på ett optimalt sätt. Klicka här för att läsa mer om Podo®-konceptet.  

För att stötta matsmältningen är Pavo Podo®Junior rik på fibrer. Det gör att hästen äter långsammare och tuggningen stimuleras, vilket resulterar i en ökad salivproduktion. Produktionen av saliv är viktig eftersom det hjälper till att minska surheten i magen. Alla fibrer är dock inte lämpliga för unghästar! Därför är alla fibrer i Pavo Podo®Junior noggrant utvalda för att få fibrernas goda egenskaper utan att irritera den känsliga magväggen.

Viktiga egenskaper

  • Müsli för föl och unga hästar
  • Innehåller det välbeprövade Podo®-konceptet
  • För en sund ben utveckling
  • Högt innehåll av protein och energi
  • För att stötta en jämn tillväxt och sund muskelutveckling
  • Rik på fibrer för att stötta matsmältningen
  • Fri från lusern
  • Föl, från 3 veckor
  • Unga hästar upp till 3 år

Rekommenderad dagliga giva baserat på fölets/unghästens förväntade vuxen vikt

-Ponny (300kg)
1a månaden: 0,5 kg
2a månaden: 0,6 kg
3e månaden: 0,8 kg
4e månaden: 0,9 kg
5e månaden: 1,1 kg
6e månaden: 1,2 kg
7-17e månaden: 1,0 kg
18e – 30e månaden: 0,75 kg

>30 månader: Byt gradvis till ett foder för vuxna hästar under 30-36e månaden.   

-Häst (600kg)
1a månaden: 0,9 kg
2a månaden: 1,2 kg
3e månaden: 1,5 kg
4e månaden: 1,8 kg
5e månaden: 2,1 kg
6e månaden: 2,4 kg
7-17e månaden: 2,1 kg
18e – 30e månaden: 0,75 kg

>30 månader: Byt gradvis till ett foder för vuxna hästar under 30-36e månaden.     

En Pavo foderskopa med Pavo Podo®Junior innehåller ungefär 0,7 kg.

Om du fodrar mindre än den rekommenderade mängden, tillsätt en halv giva av Pavo Podo®Care för att se till att ditt föl får alla de näringsämnen de behöver. Pavo Podo®Care är också ett bra alternativ för Pavo Podo®Junior om hästen är överviktig. Genom att utfodra Podo®Care tillför du inte ytterligare energi men förser fortfarande din unga häst med alla nödvändiga näringsämnen för en hälsosam utveckling.

Kom ihåg att det dagliga intaget av denna produkt aldrig skall överstiga 0,95 kg/100 kg kroppsvikt. Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen