Pavo Inshape 15kg

559 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid.
.
Beställningsvara, utökad leveranstid.
Produktbeskrivning:

Pavo InShape är en del av Pavo’s InShape Program som förebygger muskelnedbrytning hos hästar vid viktminskning. Extra proteiner, Inga spannmål, Vitaminer och mineraler.

·         En del av Pavo’s InShape Program
·         Förebygger muskelnedbrytning vid viktminskning
·         Helt vitaminiserat

Pavo InShape är en del av Pavo’s InShape Program:
det kompletta viktminskningsprogrammet för hästar

Visste du att ungefär 55 % av alla fritidshästar är överviktiga?
Det kanske inte verkar så farligt men det finns en mängd hälsorisker kopplade till övervikt, som exempelvis ökade risker för allvarlig kolikinsulinresistens och fång. Hög tid att göra något åt det alltså! Pavo InShapeProgram är framtaget för att hjälpa hästar och ponnyer med övervikt att gå ned i vikt på ett hälsosamt och ansvarsfullt sätt.
Detta viktminskningsprogram har tagits fram av experter och omfattar tre delar: hantering, motion och kost.
Endast om dessa delar kombineras kan du uppnå ett optimalt resultat.

Förebygg muskelnedbrytning under viktminskningen

Utfodring är en av de tre delarna inom Pavo InShape Program. När du hjälper din häst att gå ned i vikt är det – precis som för människor – viktigt att förebygga att musklerna bryts ned. Genom att din häst rör sig mer, får även musklerna jobba mera. Extra proteiner behövs då för att hjälpa musklerna att återhämta sig efter arbetet och för att förebygga att muskelmassan bryts ned och används som alternativ energikälla. Du kan jämföra det med hur vi människor gör en proteinshake om vi (plötsligt) börjar träna mera. Din häst klarar sig med Pavo InShape som tillskott till grovfodret.

Pavo InShape: optimalt fodertillskott inom Pavo InShape Program

Pavo InShape är en helt vitaminiserad müsli med naturliga antioxidanter som har tagits fram särskilt för att stötta hästar optimalt under viktminskning. Förutom protein av en unikt hög kvalitet (metionin) som stöttar fettförbränningen så innehåller Pavo InShape dessutom en extra stor mängd protein som hjälper musklerna att återhämta sig efter arbetet och som förebygger att musklerna bryts ned. Dessutom får din häst med Pavo InShape alla de vitaminer, mineraler och spårämnen som hästen behöver dagligen och det är fritt från spannmål. Det gör att socker-, stärkelse- och energimängden är mycket låg. I kampen mot kilona är det nämligen viktigt att hästen inte får in någon extra energi och den låga socker-och stärkelsehalten stöttar hästar med en rubbad sockermetabolism (som ofta förorsakats av övervikt).

Pavo InShape är en del av Pavo InShape Program och i kombination med rätt träning och hantering leder det till en optimal vikt och därmed till att din hästs hälsa förbättras!

Viktiga egenskaper

·         En del av Pavo InShape Program
·         Optimalt stöd under viktminskningen
·         Protein av hög kvalitet (metionin) som stöttar fettförbränningen
·         Extra hög proteinhalt för att främja musklernas återhämtning och 
          förebygga muskelnedbrytning
·         Komplett med vitaminer, mineraler och spårämnen 
·         Fritt från spannmål
·         Mycket låg socker- och stärkelsehalt
·         Mycket låg energimängd

Användning

·         För hästar och ponnyer som aktivt bör gå ner i vikt
·         För hästar och ponnyer som följer Pavo InShape Program


Utfordra i tillägg till grovfodret med 150 gram Pavo InShape per 100 kilo kroppsvikt om du följer Pavo InShape Program och håller på att få din häst att gå ned i vikt. För en ponny (300 kilo) blir detta 450 gram per dag, för en häst (600 kilo) blir det 900 gram per dag. Fördela detta om möjligt över flera utfodringstillfällen per dag.Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen