Pavo GutSecure 15kg

695 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid.
.
Beställningsvara, utökad leveranstid.
Produktbeskrivning:

Balanserad müsli för en stabil tarmfunktion

Pavo GutSecure är ett foder som stöttar hästen vid (kroniska) matsmältningsbesvär i tjocktarmen. Denna müsli hjälper till att balansera en störd tarmflora och stödjer samtidigt en stabil tarmfunktion.

Beskrivning

Tarmfloran i en hästs tarm består av hundratals olika arter av bakterier, jäst, svampar och protozoer. Denna tarmflora är extremt känslig och störs lätt. En mindre förändring i utfodringsrutiner, stress, en operation eller en flytt kan störa balansen, vilket kan resultera i matsmältningsproblem.

Balanserad mikroflora

Pavo GutSecure är speciellt framtagen för att stötta vid (kroniska) matsmältningsbesvär i tjocktarmen. I praktiken betyder detta att den hjälper till att stödja en hälsosam mikroflora i tarmen och därmed återställa balansen och harmonin, så att matsmältningskanalen mår bra och matsmältningsprocesserna fungerar som de ska.

Den fantastiska kombinationen av pre- och probiotika är speciell. De olika prebiotikakällorna (öljäst & fermenterad kronärtskocka (topinambur)) i Pavo GutSecure fungerar som näring för de goda bakterierna i tarmen. På så sätt stimuleras tillväxten av goda bakterier, vilket är viktigt för en hälsosam tarmflora. Dessutom innehåller Pavo GutSercure den välkända probiotikan Yea-Sacc®. Yea-Sacc® är en levande jäst som kommer till direkt hjälp för tarmen och är vetenskapligt bevisad att främja smältbarhet och upptag av näringsämnen. Dessutom hjälper den till att stabilisera tarmfloran, vilket är nyckeln till en hälsosam matsmältning.

Fibrer

Pavo GutSecure har ett högt innehåll av många olika fibrer. Fibrer är grunden för en hälsosam matsmältning eftersom de stimulerar tarmarna och är en viktig energikälla.

Energi är bränsle till kroppen

Energi är också nödvändigt för en hälsosam matsmältning. Energi kan utvinnas ur fibrer, fetter och kolhydrater (socker och stärkelse). Forskning har visat att ett stärkelseintag på mindre än 1 gram per kg kroppsvikt (per giva), stimulerar en stabil tarmfunktion och minskar mängden mjölksyraproducerande bakterier. Mjölksyraproducerande bakterier kan orsaka acidos i grovtarmen, acidos leder till tillväxt av negativa och nedgång av goda bakterier, en irriterad tarmvägg och produktion av gifter som kan komma in i blodomloppet. Allt detta resulterar i en störd matsmältningskanal och minskad smältbarhet.

Hästar med en störd matsmältningskanal har ofta svårt att hålla hullet på grund av den minskade smältbarheten. För att gå upp i vikt krävs (extra) energi. Sockret och stärkelsen från Pavo GutSecure fungerar som en lättupptaglig och snabb energikälla. Sockret och stärkelsen i Pavo GutSecure kommer från värmebehandlade spannmål vilket ökar smältbarheten som i sin tur ger bättre upptag i tunntarmen och mindre stärkelse som kommer vidare in i tjocktarmen.

Men, det är viktigt att ge socker och stärkelse i rätt proportioner. Forskning har visat att den övre gränsen för socker- och stärkelseupptag i förhållande till tarmhälsa är: 1g per 1 kg kroppsvikt per måltid. När du fodrar med Pavo GutSecure enligt de rekommenderade mängderna är du långt ifrån denna gräns.

För en häst på 600 kg innebär det:

 

  • Maximalt intag av socker och stärkelse /giva: 1g x 600 kg kroppsvikt = 600 grams socker och stärkelse
  • Utfodringsrekommendation Pavo GutSecure: 1,5 kg
  • Innehåll av socker och stärkelse i Pavo GutSecure, per kilo: 34,8%

 

1.5 kg (Pavo GutSecure) x 34,8% (socker och stärkelse) = 523,5 gram av socker och stärkelse per dag.

Vi rekommenderar att portionera ut den dagliga givan på tre mindre givor under dagen vilket ger ett lägre socker- och stärkelseintag per giva, det ger ett intag av ca 30 % av maxgivan av socker och stärkelse. Alltså behöver du inte oroa dig för innehåller av socker och stärkelse i Pavo GutSecure.

Dessutom, att dela upp den dagliga givan i flera portioner är inte bara viktigt för att styra intaget av socker och stärkelse utan ger också en kontinuerlig tillförsel av de aktiva ämne som stöttar tarmen. Ett regelbundet, konstant stöd gör att tarmfloran mår bra.Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen