Pavo GastricEase 15kg

695 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid.
.
Beställningsvara, utökad leveranstid.
Produktbeskrivning:

Balanserad müsli för en sund och välmående mage

Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Förutom att stötta magen på bästa sätt, så förser den också hästar i lätt arbete med vad de behöver ur näringssynpunkt.

Beskrivning

En hästs mage är känslig och det kan lätt uppstå obalanser och problem i matsmältningssystemet. Magsår hos häst är ett vanligt förekommande problem och förutom en god hästhållning med fasta rutiner kan foderprodukter främja en sund och välmående mage.

Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Förutom att stötta magen på bästa sätt, så förser den också hästar i lätt arbete med vad de behöver ur näringssynpunkt.

Ta hand om den känsliga magen

Fibrer är nödvändiga för en hälsosam matsmältning eftersom de främjar hästens tuggande. Under tuggning produceras saliv som innehåller det syraneutraliserande bikarbonatet. Neutralisering av magsyra är viktigt, eftersom den starka magsyran kan skada den känsliga, övre delen av magen och skapa magsår hos häst. Pavo GastricEase stödjer inte bara neutralisering av magsyra genom den höga mängden fulla av fiberrika råvaror, den är också berikad med förkalkad tång (AveMix® Calitho) för att stödja neutralisering ytterligare. Denna förkalkade tång buffras under lång tid vilket ger en gradvis och långvarig effekt. Förutom att främja tuggning erbjuder fibrer många andra fördelar, särskilt betmassa och äppelmassa är viktiga beståndsdelar eftersom de innehåller höga halter av pektin. Pektin har en positiv effekt på tillväxten av goda bakterier i tarmen och skapar dessutom ett gelliknande lager mot magväggen. Detta lager skyddar den känsliga väggen från den mycket sura magsyran. För en välmående mage är det viktigt att minimera kontakten mellan magsyran och den känsliga, övre delen av magväggen. Ingen stress

Hästens magvägg är i allmänhet känslig, men blir ännu känsligare vid stress. Under stress producerar kroppen ämnen som påverkar känsligheten för skador av magsyra. En av de speciella ingredienserna i Pavo GastricEase är macleaya-extrakt (Sangrovit®), en beprövad ingrediens i många djurfoder eftersom den kan hjälpa till att minimera stress. Socker & stärkelse Pavo GastricEase har ett lågt innehåll av socker och stärkelse vilket är en förutsättning för hästar med magproblem. Viss fermentering av socker och stärkelse sker i magsäcken men när hästen får för stor mängd socker och stärkelse på en gång produceras mjölksyra under fermenteringen. Stora mängder av mjölksyra leder till ökad försurning av magsäcken, vilket påverkar magväggen. En låg socker- och stärkelsenivå, i kombination med små portioner foder är optimalt för att hålla magväggen glad och frisk. ##Glöm inte tarmen Magproblem kan också påverka tarmhälsan. För att göra tarmen balanserad och välmående innehåller Pavo GastricEase också pre- och probiotika. Prebiotika matar de goda bakterierna i tarmen, vilket bidrar till en positiv tarmflora. Probiotika är de goda bakterierna och hjälper till att stabilisera mikrofloran och främjar smältbarhet. I Pavo GastricEase används den välkända och beprövade probiotikan Yea Sacc®.

Komplett foder: vitaminer, mineraler, energi & protein

Pavo GastricEase främjar inte bara en sund matsmältning utan täcker också det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Denna balanserade müsli har ett energi- och proteininnehåll som är anpassat till hästar i lätt arbete. Alltså, Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Vid en full giva Pavo GastricEase behövs inget komplement av mineraltillskott eller annat kraftfoder.

Beprövad produkt

Pavo GastricEase främjar inte bara en sund matsmältning utan täcker också det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Denna balanserade müsli har ett energi- och proteininnehåll som är anpassat till hästar i lätt arbete. Alltså, Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Vid en full giva Pavo GastricEase behövs inget komplement av mineraltillskott eller annat kraftfoder.Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen