KRAFFT Foal 20kg

349 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstid
.
Beställningsvara, utökad leveranstid
Produktbeskrivning:

Kompletteringsfoder speciellt utvecklat för föl och unghästar innehållande extra mycket kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler.

Egenskaper för Hästfoder Krafft Foal, 20 kg

Högt proteininnehåll
Lättsmält med hög andel essentiella aminosyror
Extra hög andel mineraler och vitaminer
Passar både diande föl och icke diande
Återvinningsbar papperssäck
Tänk på mineraltillförseln vid låg giva
Klimatmärkt
Pellets, 5 mm

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

Råvaruinnehåll

HAVRE
Havre är det bästa spannmålslaget till hästar därför att det har en hög smaklighet, en bra energiblandning från både fett, stärkelse och växttråd, bra proteinkvalitet och en kärna som hästen lätt kan tugga sönder. Det finns havresorter med olika skalfärg, vit (egentligen vitgul), gul och svart. Detta har inget samband med näringsinnehållet, utan det har helt med sorten att göra. I Sverige odlas det mest vithavre. Havresorter kan ha stor variation i fettinnehåll, det finns s.k. högfettshavre som har mer är dubbelt så mycket fett som vanlig havre.

VETEKLI
Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

HAVREKLI
Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

LUSERN
Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av LUCERNE Chopped straw, LUCERNE Pellets och LUCERNE Pure Pellets. I LUCERNE Chopped straw och LUCERNE Pellets ingår melass, medan LUCERNE Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

PRESSAD BETMASSA
Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

VETE
Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

BETMELASS
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

GRÖNMJÖL
Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd.Recensioner
Flicka vänta länge på leverans men perfekt att få det hemkört
Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen