HippoTop SlobberMash 15kg

309 kr
Finns i lager
Beställningsvara, utökad leveranstide
.
Beställningsvara, utökad leveranstide
Produktbeskrivning:

En pall 24st = 8% rabatt. Rabatten dras manuellt efter att ordern är lagd. 

Sammansättning som främjar vätskebalansen

 • Ökar hästens vattenintag
 • Stabiliserar hästens vätskebalans
 • Havrefri
 • Ångkokt spannmål
 • Låg stärkelse
 • Innehåller rödbeta för bättre ämnesomsättning
 • Hög proteinkvalitet
 • Extra salt och magnesium
 • Linfrökaka och levande jäst för god mag- och tarmhälsa
 • Organiskt selen och naturligt E-vitamin
 • GMO-fria råvaror
 • Återvinningsbar papperssäck
 • Müsli 20 kg

HippoTop Slobber Mash är ett havrefritt mashfoder framtaget för att påskynda återhämtningen efter prestation eller andra påfrestningar. Fodret fodras med fördel efter blötläggning. Fiber från betfiber och vetekli som binder vatten i grovtarmen ingår. HippoTop Slobber Mash fungerar därför utmärkt till kolikhästar, eftersom problemet ofta beror på att de inte får i sig tillräckligt med vätska. För att underlätta återställningen av vätskebalansen innehåller fodret också extra salt och magnesium. All ingående spannmål är ångkokt för att öka smältbarheten och minska risken för mag-tarmbekymmer. Ärtor, soja och potatisprotein tillför protein av hög kvalitet med en bra aminosyrasammansättning. Fodret innehåller rödbeta som är rik på antioxidanter och innehåller ämnen som i undersökningar på människor visat sig förbättra uthålligheten. HippoTop Slobber Mash innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Fodret innehåller levande jästkultur som har visat sig förbättra fibernedbrytningen, öka blodets syreupptagningsförmåga samt gynna hästens prestation.

Utfodringsanvisning:

Blanda Mash med varmt eller kallt vatten minst 20 min före varje utfodringstillfälle. 1 del foder ska blandas med minst 2 delar vatten (T.ex. 0,5 kg Mash med 1 liter vatten).

Sammansättning:

Torkad och melasserad betmassa, vetekli, ångkokt korn, hetluftstorkad och pelleterad lusern, ångkokt vete, ångkokt majs, melass, linfröexpeller, sojaolja, rostade och valsade sojabönor, ångkokta ärtor, salt, sojamjöl, rödbetor, potatisprotein, jästprodukt, mineraler och vitaminer.

Näringsinnehåll,

per kg foder

  
Omsättbar energiMJ10,8
Råprotein%12,5
Smältbart råproteing100
Smb rp/Energig/MJ9,3
Lysing6,1
Råfett%6,5
Stärkelse%18,0
Socker%7,5
Växttråd%9,5
Aska%8,5
Kalciumg8,0
Fosforg4,0
Magnesiumg7,0
Natriumg10,0
Kalium 11,0
Vatten%12,0

Fodertillsatser per kg

  
Vitaminer  
Vitamin AIE7000
Vitamin DIE700
Vitamin Emg800*
   * varav i naturlig formmg150
Vitamin B1mg10
Vitamin B2mg10
Vitamin B6mg3,0
Vitamin B12mg0,1
Pantotensyramg2,5
Folsyramg2,0
Niacinmg10
Biotinmg0,1
Spårämnen  
Zink  (E6) Zinkoxidmg100
Mangan  (E5) Manganoxidmg65
Koppar  (E4) Kopparsulfatmg40
Jod  (E2)  Kalciumjodatmg0,7
Kobolt  (E3) Koboltkarbonatmg0,1
Järn  (E1) Järnsulfatmg75
Selen  (E8) Natriumselenitmg0,2
Selen  (3b8.10) Selenjästmg0,2

Råvaruinnehåll

Betmassa

Betmassa är en fiberrik produkt med lågt sockerinnehåll, melasserad. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, innehåller ingen stärkelse.  Bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller den essentiella aminosyran lysin.

Vetekli

Utgörs av skal från vetekärnan. Har ett högt innehåll av fosfor och B-vitaminer. Innehåller mer protein än vetekärnan. Högt fiberinnehåll vilket är bra för mag- tarmfunktionen och hästens vätskehållande förmåga.

Ångkokt korn

Vanligt spannmålsslag som kan utgöra hela spannmålsgivan till de flesta hästar. Innehåller lite mer energi och lite mindre protein jämfört med havre. Ångbehandlingen förbättrar stärkelsens tillgänglighet och ökar energiutnyttjandet.

Lusern

Lusern (Alfa Alfa) är en baljväx med högt proteininnehåll och högt innehåll av växttråd.

Ångkokt vete

Spannmålsslag med högt stärkelseinnehåll. Ångbehandlingen förbättrar stärkelsens tillgänglighet och ökar energiutnyttjandet.

Ångkokt majs

Innehåller mer stärkelse än de vanliga svenska spannmålsslagen och en hög andel fett och därför också mer energi. I många länder det billigaste och därför också det vanligaste spannmålsslaget. Ångbehandlingen förbättrar stärkelsens tillgänglighet och ökar energiutnyttjandet.

Melass

Smakligt fodermedel som ger snabb energi. Melass är en biprodukt från sockertillverkningen.

Linfrökaka

Proteinrikt fodermedel som innehåller omega 3. I linfrökaka finns kolhydrater som bildar ett slem som anses skydda tarmslemhinnan. Innehåller ingen stärkelse. Linfrökaka är en restprodukt från kallpressning av linfrö.

Sojaolja

Fett är det i särklass energirikaste fodermedlet. Fett är en för hästen och tarmens mikroorganismer skonsam energiform.

Sojaböna rostade

Gynnsam kombination av protein av hög kvalitet och högt fettinnehåll.

Ångkokta ärtor

Proteinrikt fodermedel med högt lysininnehåll. Lysin är en essentiell aminosyra, viktig för unghästarnas tillväxt. Nivån av lysin är ofta för låg i unghästarnas foderstat så det är viktigt att komplettera med lysinrika fodermedel så att behovet täcks. Ångbehandlingen förbättrar stärkelsens tillgänglighet och ökar energiutnyttjandet.

Salt

Sojamjöl

Smakligt och proteinrikt fodermedel med hög smältbarhet och bra aminosyrasammansättning. Innehåller något högre proteinhalt jämfört med rostade sojabönor. Sojamjöl är en restprodukt från tillverkning av sojaolja.

Rödbeta

En källa till antioxidanter, vitaminer och mineraler. Rödbeta innehåller folsyra som kan förbättra ämnesomsättningen och rödbetans fibrer bidrar till en god tarmflora.

Potatisprotein

Mycket proteinrikt fodermedel med bra proteinkvalitet och hög smältbarhet. Potatisprotein är en restprodukt från stärkelseutvinning från potatis och har stor efterfrågan, vilket gör att det kan vara svårt att hitta potatisprotein i foderhandeln.Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen